Kroon & Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.


WAT IS EEN KROON?

Een kroon is een kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wortelkanaal behandeling


Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest,

voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.


Controle

Het is verstandig om regelmatig je mond te laten controleren door de tandarts. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen!

Kunstgebit


Een kunstgebit vervangt de eigen tanden en kiezen en kan tegenwoordig zo mooi worden gemaakt, dat het niet van echt te onderscheiden is.

Maar hoe gaat de procedure in zijn werk, welke mogelijkheden zijn er allemaal, wordt het vergoed en kunnen er ook problemen ontstaan? Wij beantwoorden al uw vragen over het kunstgebit.


Wel of niet een kunstgebit nemen, voor veel mensen is dit een moeilijke beslissing. Daarom hakken ze de knoop soms pas na jaren door, ook al hebben ze veel last van pijn en andere ongemakken. Mensen die uiteindelijk toch kiezen voor een prothese zijn na de ingreep over het algemeen zeer tevreden en opgelucht. Begrijpelijk, want een kunstgebit heeft heel veel pluspunten.Kunstgebit op implantaten


Implantaten (kunstwortels) geven een gebitsprothese (kunstgebit) meer houvast. De kaakchirurg plaatst deze implantaten tijdens een korte operatie in het kaakbot.

Reparatie


Wanneer uw kunstgebit is gebroken of wanneer er een tand mist, wilt u dit natuurlijk snel en vakkundig gerepareerd hebben.

Dit doen wij binnen 30 minuten.


Rebasing (opvullen kunstgebit)


Een rebasing van de prothese is noodzakelijk wanneer de prothese niet goed aansluit of breekt tijdens gebruik. Dit wordt 1x per jaar vergoed voor 90% door uw zorgverzkeraar.