Tanden Bleken


Het bleken van tanden is een populaire methode om verkleuringen te verminderen en een wittere glimlach te krijgen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over tanden bleken onder toezicht van een mondzorgverlener:


  1. Externe en interne verkleuringen: Verkleuringen van tanden kunnen zowel extrinsiek (van buitenaf) als intrinsiek (van binnenuit) zijn. Externe verkleuringen worden vaak veroorzaakt door factoren zoals roken, koffie, thee en gekleurd voedsel. Intrinsieke verkleuringen worden veroorzaakt door veranderingen in de dentine, het zachte tandbeen onder het glazuur.

  2. Behandeling onder toezicht van een mondzorgverlener: Tanden bleken met behulp van een bleekgel wordt aanbevolen onder toezicht van een mondzorgverlener. Universele bleekkits die online of bij willekeurige verkooppunten verkrijgbaar zijn, kunnen lagere concentraties van werkzame stoffen bevatten en minder effectief zijn.

  3. Thuisbleekmethode: Een veelgebruikte methode om tanden te bleken is met behulp van op maat gemaakte bleeklepels en bleekgel. De tandarts maakt eerst afdrukken van je gebit om bleeklepels te maken die precies om je tanden passen. Je krijgt instructies van de mondzorgverlener over hoe je de bleekgel moet aanbrengen en hoe lang je de bleeklepels moet dragen.

  4. Duur en frequentie van behandeling: De duur en frequentie van de bleekbehandeling worden individueel afgestemd op jouw behoeften en het gewenste resultaat. De mondzorgverlener zal adviseren hoe lang en hoe vaak je de bleeklepels moet dragen.

  5. Mogelijke bijwerkingen: Tijdelijke gevoeligheid van de tanden kan optreden na het bleken, maar dit is meestal van voorbijgaande aard. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met je mondzorgverlener.


Door tanden bleken onder toezicht van een mondzorgverlener uit te voeren, kun je veilig en effectief verkleuringen verminderen en een stralende glimlach bereiken.